Åbolands Bildkonstskola KonsTila

Åbolands Bildkonstskola KonsTila, tidigare Pictura, Ă€r en över 40-Ă„rig, privat konstskola i Pargas. Bildkonstskolan grundades av Pargas konstförening Pictura, men sedan januari 2021 blev den en del av Åbolands Ungdomsförbund ÅUF r.f:s verksamhet.

KonsTila erbjuder grundlĂ€ggande konstundervisning i bildkonst för barn och unga i Ă„ldern 5-18 Ă„r. Vi följer den undervisningsplan som Utbildningsstyrelsen har faststĂ€llt för grundlĂ€ggande konstundervisning i bildkonst (allmĂ€n lĂ€roplan). 

Det finns nio grupper och över 80 elever i KonsTila frĂ„n olika lĂ„g- och högstadium i Pargas. Grupperna Ă€r tvĂ„sprĂ„kiga och undervisas 1,5 timme per vecka, förutom elever under skolĂ„ldern (SmĂ„ Konstforskare) som undervisas 45 min per vecka. Terminsavgiften Ă€r 150€ för vanliga grupper och 90€ för SmĂ„ Konstforskare. Det Ă€r möjligt att ansöka om subventionerad terminsavgift. 

Undervisningen gĂ„r ut pĂ„ att bekanta sig med olika material, konststilar och konsthistoria samt vĂ€cka, bibehĂ„lla och utveckla kreativiteten och konstintresset hos barnen. Vi samarbetar med gĂ€stkonstnĂ€rer, skolor, Pargas stad och andra institut i Pargas och Åbo. Vi hör till Pargas Kulturskolor (www.kulturskolor.fi) och Suomen kuvataidekoulujen liitto (www.youngart.fi).

Mera info om KonsTila hittar man pÄ den egna hemsidan _____ eller hÀr.

Programansvarig
Stella Tiisala
stella[Ă€t]auf.fi
tel. 050 551 6500