Antagning

I Åbolands Teaterskola antas elever till den grundlĂ€ggande konstundervisningen i den ordning som de anmĂ€ler sig. Gamla elever kan reservera sin studieplats till följande lĂ€sĂ„r genom förhandsanmĂ€lan. Info om förhandsanmĂ€lan skickas per mail till vĂ„rdnadshavaren under slutet av vĂ„rterminen.

Antagning av nya elever sker under vĂ„ren nĂ€r terminen tagit slut eller under hösten innan terminsstart. Eleverna antas enligt Ă„ldersgrupp och man kan pĂ„börja studierna i vilken Ă„lder som helst. Vi strĂ€var till att alla ska kunna slutföra sina studier oberoende av i vilken Ă„lder studierna pĂ„börjats.

Terminsavgifter

Grupper i Pargas

Förberedande studier: 70€/termin

Gemensamma studier: 110€/termin

Temastudier: 110€/termin

Grupper i Åbo

Förberedande studier: 70€/termin

Gemensamma studier: 130€/termin

Temastudier: 130€/termin

Syskonrabatt -50% (GĂ€ller inte för elever som gĂ„r i teatergruppen för Ă„k 1-2)

Nya elever kan komma med och pröva pĂ„ verksamheten i början av varje lĂ€sĂ„r. Detta betyder att man kan delta i tvĂ„ övningar och sedan bestĂ€mma sig om man vill fortsĂ€tta med verksamheten. Alla elever som vill pröva pĂ„ mĂ„ste anmĂ€las av en förĂ€lder.

• Om man anmĂ€ler före lĂ€sĂ„rets början sker det pĂ„ samma sĂ€tt som alla andra anmĂ€lningar; via den elektroniska anmĂ€lningsblanketten.
  • Om lĂ€sĂ„ret redan har börjat kan elevens förĂ€lder kontakta ledaren för instruktioner och ifall det finns plats i gruppen.

FrÄn och med den tredje övningen Àr man skyldig att betala hela terminsavgiften.

Detta gĂ€ller Ă€ven alla gamla elever. Detta gĂ€ller alla teatergrupperna i Åbolands Teaterskola.

Studier

I Åbolands Teaterskola följer vi en lĂ€roplan som Ă€r godkĂ€nd i bĂ„de Åbo och Pargas. Om man vill lĂ€sa lĂ€roplanen i sin helhet kan man hitta den till vĂ€nster under fliken lĂ€roplan.

LĂ€roplanen Ă€r uppbyggd av gemensamma studier som i regel görs under Ă„k 3-6 och temastudier som görs av Ă„k 7 och uppĂ„t. Åk 1-2 gör förberedande studier (konstfostran för smĂ„barn) som kalkylmĂ€ssigt faller utanför lĂ€roplanen.

FrÄnvaro

FrĂ„nvaron meddelas direkt till den egna lĂ€raren. Ifall eleven Ă€r förhindrad att komma pĂ„ sin lektion Ă€r lĂ€raren inte skyldig att ta igen denna lektion senare. Om eleven kommer att göra en resa eller av nĂ„gon annan orsak vara frĂ„nvarande under en lĂ€ngre tid kan han eller hon diskutera med lĂ€raren och ordna undervisningen dĂ€refter.

LĂ€raren Ă€r inte skyldig att ta igen en lektion som en elev annullerat i sista minuten. Om lĂ€raren Ă€r frĂ„nvarande pĂ„ grund av sjukdom eller annan orsak, ser Åbolands Teaterskola till att en vikarie hĂ„ller timmen eller att lĂ€raren vid ett senare tillfĂ€lle tar igen lektionen enligt överenskommelse.