AllmÀn info

Antagning

I Åbolands Teaterskola antas elever till den grundlĂ€ggande konstundervisningen i den ordning som de anmĂ€ler sig. Gamla elever kan reservera sin studieplats till följande lĂ€sĂ„r genom förhandsanmĂ€lan. Info om förhandsanmĂ€lan skickas per mail till vĂ„rdnadshavaren under slutet av vĂ„rterminen.

Antagning av nya elever sker under vĂ„ren nĂ€r terminen tagit slut eller under hösten innan terminsstart. Eleverna antas enligt Ă„ldersgrupp och man kan pĂ„börja studierna i vilken Ă„lder som helst. Vi strĂ€var till att alla ska kunna slutföra sina studier oberoende av i vilken Ă„lder studierna pĂ„börjats.

I sidobalken hittar man lĂ€nkar till anmĂ€lningsblanketterna nĂ€r dom Ă€r öppna.

Terminsavgifter

Åbolands Teaterskola uppbĂ€r terminsavgift för höst- och vĂ„rterminen för alla sina elever i Åbo och Pargas. I terminsavgiften ingĂ„r undervisning, pjĂ€srĂ€ttigheter och material som krĂ€vs för scenframstĂ€llningar och kurser.

FrÄn och med vÄrterminen 2021 finns det möjlighet att ansöka om subventionerad terminsavgift som Àr 50% av den normala avgiften. Subventionerad terminsavgift beviljas för en termin Ät gÄngen.

Subventionerade terminsavgifter erbjuds för att trygga deltagande för elever vars familjer har det ekonomiskt utmanande.
En fritt formulerad ansökan med bilagor skickas till auf[Ă€t]auf.fi  och riktas till Åbolands Ungdomsförbunds verksamhetsledare. Bilagor som ska tillĂ€ggas Ă€r uppgifter om inkomst och skatteintyg. Uppgifterna granskas endast av verksamhetsledare och kassör  pĂ„ Åbolands Ungdomsförbund och bilagorna bevaras endast en termin. Man kan ansöka om subventionerad terminsavgift varje termin.

Man kan fĂ„ subventionerad terminsavgift för tvĂ„ syskon men man kan inte fĂ„ syskonrabatt pĂ„ en subventionerad terminsavgift.

Höstterminens ansökningsdatum meddelas i slutet av vÄrterminen. Eventuella tillÀggsdatum för ansökan av subventionerad terminsavgift informeras om till alla som deltar i pÄgÄende termin nÀr de Àr aktuellt.

Grupper i Pargas

Förberedande studier: 70€/termin

Gemensamma studier: 110€/termin

Temastudier: 110€/termin

Grupper i Åbo

Förberedande studier: 70€/termin

Gemensamma studier: 130€/termin

Temastudier: 130€/termin

Syskonrabatt -50% (GĂ€ller inte för elever som gĂ„r i teatergruppen för Ă„k 1-2)

Nya elever kan komma med och pröva pĂ„ verksamheten i början av varje lĂ€sĂ„r. Detta betyder att man kan delta i tvĂ„ övningar och sedan bestĂ€mma sig om man vill fortsĂ€tta med verksamheten. Alla elever som vill pröva pĂ„ mĂ„ste anmĂ€las av en förĂ€lder.

• Om man anmĂ€ler före lĂ€sĂ„rets början sker det pĂ„ samma sĂ€tt som alla andra anmĂ€lningar; via den elektroniska anmĂ€lningsblanketten.
  • Om lĂ€sĂ„ret redan har börjat kan elevens förĂ€lder kontakta ledaren för instruktioner och ifall det finns plats i gruppen.

FrÄn och med den tredje övningen Àr man skyldig att betala hela terminsavgiften.

Detta gĂ€ller Ă€ven alla gamla elever. Detta gĂ€ller alla teatergrupperna i Åbolands Teaterskola.

Ansvar och försÀkring

LĂ€raren har ansvar för eleverna under övningstid men inte före eller efter. OBS! Eleverna Ă€r inte försĂ€krade frĂ„n Åbolands Teaterskolas sida.

Studier

I Åbolands Teaterskola följer vi en lĂ€roplan som Ă€r godkĂ€nd i bĂ„de Åbo och Pargas. Om man vill lĂ€sa lĂ€roplanen i sin helhet kan man hitta den till vĂ€nster under fliken lĂ€roplan.

LĂ€roplanen Ă€r uppbyggd av gemensamma studier som i regel görs under Ă„k 3-6 och temastudier som görs av Ă„k 7 och uppĂ„t. Åk 1-2 gör förberedande studier (konstfostran för smĂ„barn) som kalkylmĂ€ssigt faller utanför lĂ€roplanen.

FrÄnvaro

FrĂ„nvaron meddelas direkt till den egna lĂ€raren. Ifall eleven Ă€r förhindrad att komma pĂ„ sin lektion Ă€r lĂ€raren inte skyldig att ta igen denna lektion senare. Om eleven kommer att göra en resa eller av nĂ„gon annan orsak vara frĂ„nvarande under en lĂ€ngre tid kan han eller hon diskutera med lĂ€raren och ordna undervisningen dĂ€refter.

LĂ€raren Ă€r inte skyldig att ta igen en lektion som en elev annullerat i sista minuten. Om lĂ€raren Ă€r frĂ„nvarande pĂ„ grund av sjukdom eller annan orsak, ser Åbolands Teaterskola till att en vikarie hĂ„ller timmen eller att lĂ€raren vid ett senare tillfĂ€lle tar igen lektionen enligt överenskommelse.