Trevligt sportlov

Under sportlovet har Åbolands Teaterskola inga övningar och vi vill önska er alla ett trevligt lov och hoppas att alla elever är hela även efter sportlovet då övningarna fortsätter vecka 9.

Åbolands Teaterskolas vårtermin har börjat riktigt fint och en del grupper har börjat på med sina scenframställningar. De grupper som ännu inte börjat så kommer göra det snart efter sportlovet. Första premiärerna kommer vara i Mars och sista i Maj. Här följer info vad grupperna kommer göra under våren:

РTeatergruppen Åk 1-3 i Pargas kommer denna vår göra en trollberättelse där Gruvbolaget Nordöstkalk ställer till med trubbel i trollskogen i sin sökan av en ny kalkgruva.

РTeatergrupperna åk 4-6 i Pargas kommer jobba tillsammans med föreställningen Klas Klättermus och det ska bli en hellång föreställning med paus inkulderat.

РTeatergruppen åk 4-6 i Skräbböle kommer arbeta fram en föreställning fritt efter Erik Linklaters märkvärdiga och intressanta bok, Det blåser på månen.

РTeatergruppen åk 7 -> i Pargas. De som inte deltagit i showen så kommer under vecka 9 uppföra osynliga teaterscener någonstans på Malmen lördagen 5.3 med start ca klockan 13:37. Så om ni rör er i trakterna håll ögonen och öronen öppna. Senare på våren kommer en del av gruppen ha teaterhistoria och resten kommer fördjupa sig i arbetet kring en teaterföreställning som regiassistenter i de övriga Pargasproduktionerna.

РDe deltagare som varit med i showen börjar igen sina studier måndag 7.3 klockan 17.

РTeatergruppen åk 4-6 i Åbo har studerat inuiter och livet i de norra polarområdena. Fiktiva berättelsen som jobbats fram med gruppen går under namnet Mysteriet Navanuk.

РTeatergruppen åk 7-9 i Åbo tar itu med nyskriven dramatik från Sverige. Angelica Alkberg har skrivit pjäsen Overkligheten som ställer frågan vem eller vad är Systemet och måste man som ung människa anpassa sig till det?

ÅTS har Instagram så om ni vill se små glimtar från övningar eller vad som händer utanför övningarna, så kan ni följa oss här:

Varma hälsningar,
Miro och Mecki