Pinocchio

Teatergruppen åk 6-8 i Åbo spelar föreställningen Pinocchio i Åbo stadsbibliotek onsdag 16.4.2014 kl. 18.30. Föreställningen förverkligas av Åbolands Teaterskola och Åbo Unga Teater.

Pinocchio är den välkända berättelsen om träbiten som får liv. Pinocchios nyfikna äventyrslust leder honom in i situationer han inte alltid klarar av. Pinocchio bygger på den ursprungliga sagan från slutet av 1800-talet av italienaren Carlo Collodi. I pjäsen får vi möta Katten och Räven som vill göra Pinocchio illa, samt pappa Gepetto, Gräshoppan och den goda fen som tillsammans med sagans alla fantastiska figurer kantar Pinocchios väg genom livet. Pinocchio är en fantasifull berättelse om en trädocka vars högsta önskan är att bli en riktig pojke.

Föreställningen är ett samarbete med Åbo stadsbibliotek och kommer även att spelas för svenskspråkiga daghem (5-7 åringar) i Åbo. Föreställningen räcker ca 35 minuter och spelas i Åbo stadsbibliotek, Studion, Slottsgatan 2, 20100 Åbo. Förfrågningar och bokningar kan göras till Jani Lastuniemi, 044-5866904.

Affisch: Lasse Harkkala